1 Drie verschillende soorten vis in mijn vriezer en allemaal te weinig voor 2 personen. Maar genoeg voor een heerlijke visragoût. We hebben gesmuld van de zachte smaken.
2 Pel en snipper het sjalotje.
3 Maak de lenteuitjes schoon en snij het witte en lichtgroene deel in smalle ringetjes.
4 Snij de vis in grove stukken.
5Voorbereiding swijze
6 Smelt de boter in de pan . Voeg in één keer de bloem toe en roer goed door tot een bal ontstaat.
7 Voeg nu beetje bij beetje de visfond (of bouillon) en de wijn toe. Steeds goed roeren. Er moet een stevige saus zonder klontjes ontstaan. Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg nu de stukjes vis toe. Zet de warmtebron lager en pocheer de vis in de saus tot ze gaar is. (Dat duurt maar een paar minuten). Voeg dan de garnalen, de helft van de lente-uitjes en de crème fraîche toe. Alles goed doorroeren en op smaak maken met peper, zout eventueel een paar druppels tabasco.
8 Garneer met de rest van de lente-uitjes.
9 Serveertips1
0 Lekker met rijst, maar ook aardappelpuree is er heerlijk bij.1
1 Serveer met doperwten, sperzieboontjes of broccoli.
Romige visragout met zalm, kabeljauw en garnalen is een recept van Solo Open Kitchen