Bourgondisch mosselpannetje voor Smulpapen

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wok, de allergrootste pan (met deksel) die je hebt.
  • 2 Was de groenten, snipper de ui, de bosuitjes, teentjes knoflook en snijd de wortel en de venkelknol* in stukjes.
  • 3 Neem de wok, doe er de olijfolie, de tijm en het five spices kruid in, goed heet vuur en roerbak de groenten totdat ze glazig geworden zijn.
  • 4 Was nu de mosselen, doe ze in de grote pan, wijn er bij en kook ze in een paar minuten gaar totdat ze open staan.
  • 5 Geen dichte op kapotte mosselen nemen, gooi die weg.
  • 6 Je gaat nu de wijn ruiken en de alcohol verdampt.
  • 7 Groente er bij uit de wok, creme fraîche er bij, bos gesnipperde peterselie er bij en nog even goed warm laten worden.
  • 8 Even je vinger in de pan en proeven, evt. nog ietsje nakruiden. De bedoeling is om een heerlijke, zoete, iets pittige anijssmaak te creëren.
  • 9 Derhalve de venkel gekozen en het five spice kruid, heerlijk. . Nu kunnen we lekker smullen van deze heerlijke mosselpan bomvol mooie smaken.1
  • 0 Serveertips1
  • 1 Lekker met frietjes of met stokbrood

Bourgondisch mosselpannetje voor Smulpapen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schlemmer schnitzels ( Schnitzels voor Smulpapen)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige Rodenbach-uiensoep
20-30 min -
Bekijk recept
Risotto Met Kip En Spinazie
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pikante tapenade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ham met courgette en mosterdmayonaise
20 min
Bekijk recept
Geroosterd brood met paddenstoelen
20 min
Bekijk recept
Toast met slaatje van haring en radijs
15 min Snack
Bekijk recept