1 Een snel en lekker hapje? Van (overgebleven) mosselen maak je in no time iets lekkers voor bij de borrel, als amuse of als tussendoortje.
2 1 Gepaneerde mosselen: Paneer de mosselen door ze tweemaal door losgeklopt ei en vers broodkruim of paneermeel te halen. Frituur ze in hete zonnebloemolie (180 graden) goudbruin. Lekker met citroenmayonaise
3 2 Mosselen met remoulade: Verwijder van gekookte mosselen een halve schelp. Snijd een geroosterde paprika in fijne reepjes. Schep op elke mossel wat kant-en-klare remouladesaus en garneer met een reepjes paprika en fijngehakte peterselie.
4 3 Gegrilde mosselen met bacon: Verhit de grill. Verwijder een halve schelp. Bestrooi elke mossel met fijngesneden lente-ui en leg er een dik plakje bacon op. Gril tot ze gaar zijn en de bacon lichtgekleurd is.
5 4 Gekookte mosselen in zoete chili saus: Neem gekookte mosselen, verwijder een halve schelp en doe een schepje chili saus op elke mossel. Serveer er apart een schaaltje chili saus bij.
Mosselen als hapje? Lekker en 4 keer anders is een recept van Solo Open Kitchen