Mosselen als hapje? Lekker en 4 keer anders

4
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een snel en lekker hapje? Van (overgebleven) mosselen maak je in no time iets lekkers voor bij de borrel, als amuse of als tussendoortje.
  • 2 1 Gepaneerde mosselen: Paneer de mosselen door ze tweemaal door losgeklopt ei en vers broodkruim of paneermeel te halen. Frituur ze in hete zonnebloemolie (180 graden) goudbruin. Lekker met citroenmayonaise
  • 3 2 Mosselen met remoulade: Verwijder van gekookte mosselen een halve schelp. Snijd een geroosterde paprika in fijne reepjes. Schep op elke mossel wat kant-en-klare remouladesaus en garneer met een reepjes paprika en fijngehakte peterselie.
  • 4 3 Gegrilde mosselen met bacon: Verhit de grill. Verwijder een halve schelp. Bestrooi elke mossel met fijngesneden lente-ui en leg er een dik plakje bacon op. Gril tot ze gaar zijn en de bacon lichtgekleurd is.
  • 5 4 Gekookte mosselen in zoete chili saus: Neem gekookte mosselen, verwijder een halve schelp en doe een schepje chili saus op elke mossel. Serveer er apart een schaaltje chili saus bij.

Mosselen als hapje? Lekker en 4 keer anders is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met kropsla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse aardappelschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept