Zalmfilet met roomkaas

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil dun af. Hak de basilicum en gedroogde tomaatjes fijn. Meng in een kommetje de geraspte citroenschil met de basilicum en gedroogde tomaatjes door elkaar. Snijd de zalmfilets overlangs doormidden. Leg de onderste helften naast elkaar in een lage ovenschaal. Strooi er zout en peper over. Bestrijk ze met roomkaas en verdeel driekwart van het basilicummengsel erover. Leg de andere zalmstukken erop en strijk de rest van het basilicum erover uit. Sprenkel de margarine erover. Denk de schaal af met magnetronfolie. Verwarm de zalmfilets ca. 10-12minuten op driekwart van het vermogen (ca. 525-600 watt) Keer de schaal twee a drie keer een kwart slag. Dit gerecht kunt eventueel ook in de oven bereiden. Dek de schaal met aluminiumfolie en verwarm het gerecht ca. 15-20 minute in een warme oven van 175 C.

Zalmfilet met roomkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept