Garnalenkoekjes met citroenmayonaise

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Deze garnalenkoekjes zijn niet alleen prachtig lichtgroen door de doperwtjes en dille, maar ook nog eens heerlijk als voorgerecht!
  • 2 Voor de citroenmayonaise:
  • 3 4 el mayonaise
  • 4 2 el yoghurt of kwark
  • 5 rasp en sap van 0,5 citroen
  • 6 Kook de doperwten in een pan met water en wat zout in ca. 5 minuten gaar.
  • 7 Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  • 8 Pureer in een keukenmachine de doperwten met de garnalen, ui, en dille.
  • 9 Meng er het ei en de bloem door.1
  • 0 Voeg zout en peper naar smaak toe.1
  • 1 Laat het mengsel in de koelkast in minimaal 30 minuten opstijven.1
  • 2 Meng intussen de ingrediënten voor de citroenmayonaise en zet tot gebruik in de koelkast.1
  • 3 Bestuif je handen met bloem en vorm van het garnalenmengsel 8 kleine balletjes.1
  • 4 Plat de balletjes iets af tot koekjes en wentel ze door wat bloem. Verhit de olie in een ruime antiaanbakpan en bak de koekjes (eventueel in porties) ca. 2 minuten per kant tot ze gaar en goudbruin zijn.1
  • 5 Serveer ze op een bedje van gemengde slablaadjes met de citroenmayonaise

Garnalenkoekjes met citroenmayonaise is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Zelfgemaakte friet
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Verse vissticks met citroenmayo
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kappertjes en pistachenootjes
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gefrituurde garnalenkoekjes
30 min Snack
Bekijk recept
Garnalenkoekjes Met Koriandersaus
10-20 min -
Bekijk recept
Mais-garnalenkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ma?s-garnalenkoekjes Met Koriandersaus
20-30 min -
Bekijk recept