1 Deze garnalenkoekjes zijn niet alleen prachtig lichtgroen door de doperwtjes en dille, maar ook nog eens heerlijk als voorgerecht!
2 Voor de citroenmayonaise:
3 4 el mayonaise
4 2 el yoghurt of kwark
5 rasp en sap van 0,5 citroen
6 Kook de doperwten in een pan met water en wat zout in ca. 5 minuten gaar.
7 Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
8 Pureer in een keukenmachine de doperwten met de garnalen, ui, en dille.
9 Meng er het ei en de bloem door.1
0 Voeg zout en peper naar smaak toe.1
1 Laat het mengsel in de koelkast in minimaal 30 minuten opstijven.1
2 Meng intussen de ingrediënten voor de citroenmayonaise en zet tot gebruik in de koelkast.1
3 Bestuif je handen met bloem en vorm van het garnalenmengsel 8 kleine balletjes.1
4 Plat de balletjes iets af tot koekjes en wentel ze door wat bloem. Verhit de olie in een ruime antiaanbakpan en bak de koekjes (eventueel in porties) ca. 2 minuten per kant tot ze gaar en goudbruin zijn.1
5 Serveer ze op een bedje van gemengde slablaadjes met de citroenmayonaise
Garnalenkoekjes met citroenmayonaise is een recept van Solo Open Kitchen