Scampi in romige tomatensaus met tagliatelle

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sjalotjes en knoflook fijnsnijden.
  • 2 Tomaatjes even laten uitlekken en in reepjes snijden .
  • 3 Scampi eventueel pellen en darmkanaal verwijderen . ( of schoon en voorgekookt uit diepvries)
  • 4
    Voorbereiding
    swijze
  • 5 Stoof sjalotjes in flinke scheut olijfolie zachtjes aan (niet bruinen!) Voeg knoflook toe en laat eventjes meestoven.De wijn bijgieten en paar minuten laten koken. Daarna de tomaatjes erbij, even omroeren ,scheut ketchup(naar smaak) en wat cayennepeper(weinig anders "to hot"!!)en een lepel visfond..Flesje room bijgieten en zachtjes warm laten worden (niet koken!!).Ondertussen de tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking..
  • 6 De scampi zachtjes gaar laten worden in de saus (weerom: niet koken!!) Of de ontdooide scampi's warm laten worden. De pasta afgieten en onder de saus met scampi mengen .
  • 7 Serveertips
  • 8 In een mooi diep bord, afgewerkt met enkele blaadjes basilicum en reepjes gedroogde tomaatjes..
  • 9 Serveer met wat salade.1
  • 0 Bron vieke Smulweb

Scampi in romige tomatensaus met tagliatelle is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept