2 Tomaatjes even laten uitlekken en in reepjes snijden .
3 Scampi eventueel pellen en darmkanaal verwijderen . ( of schoon en voorgekookt uit diepvries)
4Voorbereiding swijze
5 Stoof sjalotjes in flinke scheut olijfolie zachtjes aan (niet bruinen!) Voeg knoflook toe en laat eventjes meestoven.De wijn bijgieten en paar minuten laten koken. Daarna de tomaatjes erbij, even omroeren ,scheut ketchup(naar smaak) en wat cayennepeper(weinig anders "to hot"!!)en een lepel visfond..Flesje room bijgieten en zachtjes warm laten worden (niet koken!!).Ondertussen de tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking..
6 De scampi zachtjes gaar laten worden in de saus (weerom: niet koken!!) Of de ontdooide scampi's warm laten worden. De pasta afgieten en onder de saus met scampi mengen .
7 Serveertips
8 In een mooi diep bord, afgewerkt met enkele blaadjes basilicum en reepjes gedroogde tomaatjes..
9 Serveer met wat salade.1
0 Bron vieke Smulweb
Scampi in romige tomatensaus met tagliatelle is een recept van Solo Open Kitchen