1 Snij de zeeduivel van de graat af. Verdeel hem in grote stukken (of vraag het aan de visboer). Dep ze droog met keukenpapier. Spoel en droog de courgettes. Snij ze in julienne. Schil de wortelen en snij ze op dezelfde manier. Blancheer de groenten 5 minuten in licht gezouten water en dompel ze daarna in ijswater. Laat uitlekken. Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en stoof de courgettes en de wortelen beetgaar. Kruid ze met peper en zout, schep ze uit de pan in een schaal. Doe de rest van de olijfolie met de safraan in de pan en bak op hoog vuur de staartvisstukjes aan beide kanten. Kruid met peper en zout en voeg er de room aan toe. Roer om en laat 10 à 15 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is. Doe er de laatste 5 minuten van de kooktijd de groenten en de scampi's bij en warm nog even door.
Zeeduivel en scampi's in safraan is een recept van Solo Open Kitchen