1 Verwijder indien nodig de kleine graatjes van de knorhaanfilets met een pincet
2 Was de filets en dep ze droog
3 Kruid de filets met peper en zout
4 Verwarm een flink stuk boter in een vuurvaste schotel
5 Schik er de knorhaanfilets (met vel onderaan) in de ovenschotel
6 Lepel er wat gesmolten boter over
7 Stoof de fijngesneden sjalot zacht in een stukje boter
8 Blus met de rode wijn en de rode porto
9 Voeg de fijngesneden look, de tijm en de laurier to1
0 Kruid met peper1
1 Breng aan de kook en laat bijna volledig inkoken.1
2 Verwijder de tijm en de laurier1
3 Plaats de schotel met de vis in een voorverwarmde overn van 175°C1
4 Laat de visfilets gedurende 10 min. gaar worden (ze mogen niet uiteen vallen!)1
5 Lepel er af en toe wat boter uit de schotel over1
6 Plaats de pan met de saus op een klein vuurtje1
7 Roer 150 gram boter in stukjes beetje bij beetje door de ingekookte saus1
8 Verder op smaak brengen met de fijngehakte peterselie, de fijngehakte dragon en wat zout1
9 Laat de saus zeker niet meer inkoken2
0 Verdeel de saus over 4 warme bordenHaal de vis uit de schotel en leg hem op keukenpapier om te ontvettenSchik de knorhaanfilets op de sausGarneer met stukjes peterselie en een schijfje citroenServeer met warme toast