Knorhaanfilet in rodewijnboter

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder indien nodig de kleine graatjes van de knorhaanfilets met een pincet
  • 2 Was de filets en dep ze droog
  • 3 Kruid de filets met peper en zout
  • 4 Verwarm een flink stuk boter in een vuurvaste schotel
  • 5 Schik er de knorhaanfilets (met vel onderaan) in de ovenschotel
  • 6 Lepel er wat gesmolten boter over
  • 7 Stoof de fijngesneden sjalot zacht in een stukje boter
  • 8 Blus met de rode wijn en de rode porto
  • 9 Voeg de fijngesneden look, de tijm en de laurier to1
  • 0 Kruid met peper1
  • 1 Breng aan de kook en laat bijna volledig inkoken.1
  • 2 Verwijder de tijm en de laurier1
  • 3 Plaats de schotel met de vis in een voorverwarmde overn van 175°C1
  • 4 Laat de visfilets gedurende 10 min. gaar worden (ze mogen niet uiteen vallen!)1
  • 5 Lepel er af en toe wat boter uit de schotel over1
  • 6 Plaats de pan met de saus op een klein vuurtje1
  • 7 Roer 150 gram boter in stukjes beetje bij beetje door de ingekookte saus1
  • 8 Verder op smaak brengen met de fijngehakte peterselie, de fijngehakte dragon en wat zout1
  • 9 Laat de saus zeker niet meer inkoken2
  • 0 Verdeel de saus over 4 warme bordenHaal de vis uit de schotel en leg hem op keukenpapier om te ontvettenSchik de knorhaanfilets op de sausGarneer met stukjes peterselie en een schijfje citroenServeer met warme toast

Knorhaanfilet in rodewijnboter is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Seizoensgroenten met rodewijnboter
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Mille-feuille van knorhaanfilets met een caviaar v
0 min
Bekijk recept