1 Een lekker en simpel bijgerecht: puntpaprika’s met tonijn, zongedroogde tomaten en kappertjes. Heel makkelijk om te bereiden maar erg lekker! Met de ingrediënten kan ook gevarieerd worden, bijvoorbeeld maïs in plaats van kappertjes.
2 Begin met het voorverwarmen van de oven 200 graden. Open het blikje tonijn en giet deze af.
3 Schep daarna de tonijn in een bakje en voeg de kappertjes toe. Snijd daarna de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg deze samen met het knoflookpoeder/fijngesneden teentje knoflook, snufje zout en peper toe en koriander aan de tonijn.
4 Meng dit goed door elkaar met een vork. Halveer de puntpaprika’s en maak de binnenkant schoon met een mes.
5 Leg de puntpaprika’s op een bakplaat en schep met een lepel de “tonijnsalade” in de paprika’s.
6 Verdeel als laatste nog een beetje geraspte kaas over de puntpaprika’s en ze zijn klaar om de oven in te gaan voor ongeveer 25 minuten.
7 Als de puntpaprika’s klaar zijn serveer je deze met wat verse bieslook.
8 Lekker als gezonde snack, voorgerecht of bijgerecht