1 Gelatine weken. Melk met de brocolliroosjes aan de kookbrengen. Gaar koken. Mixen met het kookvocht en kruiden met pezo, nootmuskaat en cayennepeper. Gelatine erin oplossen , laten afkoelen. Geklopte room eronder spatelen.
2 Zalm op aluminiumfolie leggen , mousse ervover verdelen, oprollen en laten opstijven. (dit kan een dag op voorhand)
3 Wortelen en knolselder in brunoise snijden en brocolli in kleine roosjes verdelen. Beetgaar koken in groentenbouillon, brocolli appart koken of later toevoegen (is sneller gaar).Mengen met de vinaigrette en laten afkoelen.
4 Veldsla schoonmaken.
5 Saus : Zure room mengen met een scheutje melk, pezo , citroensap en gehakte peterselie.
6 Zalmrolletjes in plakjes snijden en op een bedje veldsla schikken, saus erover verdelen en de groentjes rondom schikken.
7 Versieren met een kerstomeetje en bestrooien met bieslook en peterselie.