1 Vier liter water en 6 visblokjes aan de kook brengen in een lange zalmkookketel, (gaat ook gewoon in een kookketel mr dan de zalm doorzagen).
2 Als de visbouillon kookt vuur minder zetten (pocheren) en de zalm in de bouillon leggen, een uur en half laten pocheren.
3 Intussen sla wassen, drogen en in fijne reepjes snijden.
4 Uiteinde van wortel en komkommer met een canneleermes inkerving maken tot bijna op het einde en draaien zodat men een bloem bekomt, radijsjes uithalen met canneleermes.
5 Wortel, komkommer en radijsbloemen in water en ijsblokjes een uurtje bewaren zodat de bloemen zich gaan uitzetten.
6 Rest van de komkommer en wortelen een salade van maken,
7 Als de zalm gaar is uithalen en vel en vet verwijderen, fileren en de middengraat verwijderen, afspoelen en laten afkoelen, gelatine oplossen in de visbouillon, en de koude zalm met lauwe visgelei laten glanzen (koude zalm bestrijken met lauwe gelei)
8 Garnering:
9 Op een schotel de bodem bedekken met de fijngesneden salade, hierop de zalm leggen, een roos maken dmv een tomaat heel dun te schillen en op te rollen en op de zalm garneren, rondom de roos heel fijn gesneden schijfjes komkommer rondom leggen, De stengel maken van fijngehakte peterselie (of groen van prei dat gekookt is)1
0 Boven de zalm schijfjes komkommersla leggen, en beneden de zalm geraspte wortelsla leggen.1
1 De volledige rand van de schotel beleggen met afwisselend schijfjes tomaat en citroen.1
2 Op de wortelsla kan men nog radijsbloemen en schijfjes citroen leggen1
3 Aan de voor enachterzijde van de zalm wat gekookte rijst en gekookte erwten leggen.1
4 Op de rijst een halve citroen leggen, op de citroen met een coctailprikker de komkommer bloem en wortel bloem in vastprikken en rondom radijs bloemetjes vastprikken.1
5 Eventueel kun je rond de zalm nog hard gekookte eitjes leggen