1 Een heel erg lekker borrelhapje . Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.
2 Limoenen schoon boenen en boven kom groene schil eraf raspen.
3 Limoen uitpersen en even apart houden. Ricotta, zout en peper door limoenschil mengen.
4Voorbereiding swijze
5 Op werkvlak stuk folie uitspreiden.
6 Plakjes zalm erop leggen in 2 rechthoeken van 20x16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met de limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum.
7 Met behulp van folie zalm vanaf de lange zijde oprollen.
8 Zalmrol in folie wikkelen en 1 uur laten opstijven in de koelkast. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakken van 1 cm snijden. Vastzetten met een cocktailprikker.
9 Serveertips1
0 Heerlijk bij een glas witte wijn.
Zalmrolletjes met ricotta en basilicum is een recept van Solo Open Kitchen