Kabeljauwhaasje op een bedje van witlof

2
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de kabeljauwhaasjes met zout en peper. Wentel de stukken door de bloem.
  • 2 Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in smalle reepjes.
  • 3 Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes op matig hoog vuur in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
  • 4 Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ongeveer 3 minuten beetgaar. Roer het citroensap, de crème fraîche, de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door. Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwhaasjes erop.
  • 6 Serveer met puree of gebakken aardappeltjes

Kabeljauwhaasje op een bedje van witlof is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept