1 Een lekker hoofdgerecht namelijk de courgette quiche met zalm en ricotta. Eventueel kan je zelf nog andere ingrediënten toevoegen om dit recept helemaal naar eigen smaak te maken!
2 Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm in met een beetje olijfolie.
3 Was de courgette en snijd hem in plakjes.
4 Verhit wat olijfolie in een (grill)pan en bak de plakjes courgette aan beide kanten ongeveer 2 minuten.
5 Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
6 Bekleed de quichevorm met de velletjes bladerdeeg (randjes goed aandrukken).
7 Rol eventueel het deeg een beetje uit.
8 Prik met een vork een aantal keren in de bladerdeeg-bodem en strooi het paneermeel over de bodem.
9 Klop, in een kom, de ricotta met het ei los. Voeg de geraspte kaas en de zalmsnippers toe aan het ricotta-mengsel, breng op smaak met peper, zout en bieslook en roer goed door.1
0 Schep het ricotta-mengsel over de bladerdeeg-bodem en verdeel gelijkmatig.1
1 Verdeel de uitgelekte plakjes courgette dakpansgewijs over het ricotta-mengsel en strooi er nog wat peper, zout en bieslook over.1
2 Bak de courgette quiche in ongeveer 25-30 minuten, in de voorverwarmde oven gaar.1
3 Eet smakelijk
Snelle Herfstquiche met courgette is een recept van Solo Open Kitchen