Tomaat gevuld met tonijnsalade

10
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Licht gezouten water aan de kook brengen.
  • 2 De hittebron verlagen en de tonijn net onder het kookpunt garen.
  • 3 Tonijn in het kookvocht laten afkoelen.
  • 4 Tonijn laten uitlekken, ontvellen, ontvetten en ontgraten.
  • 5 Eieren hardkoken, pletten en pellen.
  • 6 Tomaten pellen, de onderkant wegsnijden (dient als deksel).
  • 7 Tomaten uithollen, kruiden met peper en zout en laten uitlekken.
  • 8 Ui snipperen.
  • 9 Peterselie plukken en de helft fijnhakken.1
  • 0 Kervel en dragon fijnhakken.1
  • 1 Citroen inkerven en in partjes of plakjes snijden.1
  • 2 Kropsla spoelen en laten uitlekken.1
  • 3 Mayonaisesaus bereiden.1
  • 4 Room half opkloppen.1
  • 5 Tonijnfilet verkruimelen en met een gedeelte van de mayonaisaus, room, gehakte groene kruiden, gesnipperde ui en geplette eieren mengen.1
  • 6 Op smaak brengen met citroensap, peper en zout.1
  • 7 Tomaten rijkelijk met de tonijnsalade vullen en deksel erop plaatsen.1
  • 8 1
  • 8Men kan de tomaat gevuld met tonijn eventueel op de volgende manier schikken:1
  • 9
    - Kropslablaadjes op een koud bord of schotel leggen en hierop de tomaten schikken.2
  • 0
    - Met citroen, peterseliepluksels en mayonaisesaus afwerken.

Tomaat gevuld met tonijnsalade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofbootje met frisse tonijnsalade
20 min-
Bekijk recept
Taco's met tonijnsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla met romige tonijnsalade
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Pofaardappel met sla en tonijndressing
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept