1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2 Snij de olijven, de zongedroogde tomaten en de ansjovisfilets in stukjes. Meng met de kappertjes.
3 Plet de gekookte aardappelen en meng er de zuiderse mix door. Voeg er de olijfolie aan toe tot je een smeuige puree krijgt. Kruid met peper en zout.
4 Doe de trostomaatjes in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met de oregano en peper en zout. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
5 Spoel de rogvleugels. Dep ze droog met keukenpapier. Bak ze in ruim boter aan beide kanten snel goudbruin. Kruid met peper en zout.
6 Serveer de rog met de zuiderse puree en de trostomaatjes. Werk af met een takje oregano.
7 Besprenkel met wat olijfolie
Gebakken rogvleugel met zuiderse puree is een recept van Solo Open Kitchen