Zoek
GARNALEN IN EEN JASJE, met sojasaus
4
15 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
20 Gamba's
3 dl bier, pils
2 eetl bosuitjes, in ringetjes
1 eetl gembersiroop
6 eetl ketjap
frituur-olie
1 eetl sesamzaad, geroosterd
gemengde als
6 eetl sojasaus, Japanse
1 eetl suiker
150 gram tempura bloem
Bereiding
1
.
2
Materialen
3
Frituurpan of wok
4
.
5
Bij het klassieke Japanse tempuragerecht wordt het tempurameel aangemaakt met water. Hier wordt bier gebruikt en dat smaakt net een tikje anders.
6
Zet de frituurpan alvast aan op 190 graden Celsius, zodat deze goed heet kan worden.
7
Meng de Japanse sojasaus, ketjap, geroosterde sesamzaadjes, fijngesneden lente-uitjes, suiker en de gembersiroop tot een sausje
8
Pel de gamba's, maar laat het onderste stukje van de staart zitten.
9
Maak een beslag van het tempurameel en het bier.1
0
Haal de gamba's door het beslag en frituur de gamba's in hete olie goudbruin (met 5 gamba's tegelijk gedurende 2-3 minuten)1
1
.1
2
Garneer de borden met wat gemengde sla en serveer de saus bij de gamba-tempura
GARNALEN IN EEN JASJE, met sojasaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept