Rillette gestoomde Makreel

8
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal het vel van de makreel, ontdoe het visvlees zorgvuldig van graten. Haal met de vingers het visvlees uit elkaar en doe het in een ruime kom. Zet koud. Hak de sjalotjes ragfijn, snij de bieslook in kleine stukjes, klop de slagroom ijskoud stijf en zet koud. Roer voorzichtig met een vork citroensap, sherry, gehakte sjalotjes , de helft van de bieslook, de gehakte dille/venkel, kappertjes, mosterd, peper, zout, wasabi door de makreel. Roer er op het laatst de stijfgeslagen slagroom door. Zet de kom weer koud weg. Schil de komkommer niet, snij er dunne plakjes van en zet deze koud weg. Snij plakjes van het stokbrood, smeer die in met geurige olie en rooster deze op een bakplaat in de oven.( MEP) Afmaken/presentatie Maak een circel van de komkommerschijfjes op een klein bordje. Plaats daarop in het midden een bergje makreelrillette. Bestrooi het bord met de achtergebleven bieslook. Garneer met schijfjes citroen en dille/venkel en serveer de schijfjes brood erbij

Rillette gestoomde Makreel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sandwiches met rillette van sardines
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Toasts met rillette van gerookte makreel
35 min
Bekijk recept
Cappuccino van grijze garnalen en hapjesassortiment
20 min Snack
Bekijk recept
Rillette van makreel met roquette
15 min Voorgerecht
Bekijk recept