1 Haal het vel van de makreel, ontdoe het visvlees zorgvuldig van graten. Haal met de vingers het visvlees uit elkaar en doe het in een ruime kom. Zet koud. Hak de sjalotjes ragfijn, snij de bieslook in kleine stukjes, klop de slagroom ijskoud stijf en zet koud. Roer voorzichtig met een vork citroensap, sherry, gehakte sjalotjes , de helft van de bieslook, de gehakte dille/venkel, kappertjes, mosterd, peper, zout, wasabi door de makreel. Roer er op het laatst de stijfgeslagen slagroom door. Zet de kom weer koud weg. Schil de komkommer niet, snij er dunne plakjes van en zet deze koud weg. Snij plakjes van het stokbrood, smeer die in met geurige olie en rooster deze op een bakplaat in de oven.( MEP) Afmaken/presentatie Maak een circel van de komkommerschijfjes op een klein bordje. Plaats daarop in het midden een bergje makreelrillette. Bestrooi het bord met de achtergebleven bieslook. Garneer met schijfjes citroen en dille/venkel en serveer de schijfjes brood erbij