Gebakken scampi's met witloof en biersausje

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi's en ontdoe ze van het zwatre darmkanaal, snipper het witloof en het sjalotje. Smelt wat boter in een pan, stoof het sjalotje glazig, doe het witloof er bij en laat een 15 tal minuten stoven. bak de spekblokjes knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier meng met het witloof.Bak de scampi's in een beetje het olie gedurende een paar minuten aan elke kant, zet opzij maar hou ze warm onder folie. blus de scampipan met het bier, maak de bakresten goed los, laat wat inkoken, doe de room erbij, laat nogmaals wat inkoken strooi de visfond erbij, kruid met peper en zout naar smaak..
  • 2 Leg in het midden van verwarmde borden het witloof, drappeer er de scampi's rond, verdeel de saus, over de borden, strooi en de gehakte peterselie over.
  • 3 Geef er knapperig stokbrood bij.

Gebakken scampi's met witloof en biersausje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mignonetten met fijn biersausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm En Kabeljauw Met Asperges En Een Biersausje
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met biersausje en verrassingswitloof
0 min
Bekijk recept
Lamsbiefstukje met gegrilde rammenas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept