1 Voorgerecht: carpaccio met bietjes en rettich met een tartaartje van makreel. Ziet er feestelijk uit, is super nietduur zoals gezegd, heel goed voor te bereiden en prima voor veel mensen te maken. Voor je aan tafel gaat hoef je alleen nog maar alle onderdelen op de bordjes te schikken. Low stress dus!
2 Schil de rettich en de bietjes en schaaf ze in dunne plakjes.
3 Meng de mayo met de witte wijnazijn en breng op smaak. Marineer de rettich 1 uur in deze marinade.
4 Haal de makreel van de graat en verwijder het vel. Trek het visvlees met een vork een beetje los van elkaar. Meng de makreel met de kappertjes, de augurk, de ui en de mayo.
5 Breng op smaak.
6 Snijd het stokbrood in de lengte in hele dunne plakken en rooster deze in een voorverwarmde oven van 200 graden.
7 Leg de biet en rettich om en om dakpansgewijs in een cirkel op een mooi bordje en schep de makreel in een stekertje in het midden van deze kring.
8 Druk goed aan.
9 Leg de lange broodcrouton erop en garneer met wat peterselie en een partje citroen.
Carpaccio van bietjes met makreeltartaartje is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst