Zoek
Scheermessen in de oven
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
citroensap
5 teentjes look
1 kg scheermesjes
1 grote sjalot
2 tomaten in blokjes
bieslook
boter
pezo ( peper zout )
parmezaanse kaas
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°. Kook water met citroensap, knoflook en zout en leg de scheermessen er ± 1 minuut in tot ze open gaan.
2
Giet het water af en spoel de schelpen onder koud water.
3
Haal het witte vlees eruit en snijd het in grove stukken.
4
Leg de lege schelphelften met de bolle kant op de bakplaat.
5
Bak de sjalot aan, bak de tomaatblokjes even mee.
6
Voeg daarna de gehakte bieslook of peterselie toe en meng alles met het vruchtvlees.
7
Vul de schelphelften met de mengeling, overstrooi met Parmezaanse kaas en zet ze een tweetal minuten in de oven.
Scheermessen in de oven is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Scheermessen met paprika, lente-ui en sesam
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliolini met zeevruchten
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept