Sint-Jacobsvruchten met witte pens

4
80 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de Sint-Jacobsvruchten:
  • 2
    - Kruid langs beide zijden met peper en zout
  • 3
    - Bak kort aan beide zijden in voldoende boter (boter wordt later nog gebruikt om te dresseren)
  • 4 De Sjalotjes:
  • 5
    - Snij de sjalotjes zeer fijn en stoof ze glazig
  • 6
    - Kruid met peper en zout
  • 7
    - Voeg enkele druppels Worcestershire saus toe (naar smaak)
  • 8 De Witte pensen:
  • 9
    - Bak de pensen langs twee zijden1
  • 0
    - Ontdoe de pensen van hun vel1
  • 1
    - Snij in schijfjes van +/- 1,5 cm1
  • 2 De Butternut pompoen:1
  • 3
    - Ontdoe de pompoen van schil en zaden1
  • 4
    - Snij in blokjes van +/- 2 cm1
  • 5
    - Kook gaar in licht gezouten water1
  • 6
    - Doe in de blender en hak fijn met een weinig kookvocht1
  • 7
    - Giet in een kom en voeg gemalen parmezaan toe, roer tot hij gesmolten is1
  • 8
    - Voeg peper, zout en room toe tot een gladde crème verkregen wordt1
  • 9
    - Laat in de crème enkele verse blaadjes basilicum trekken (30'), daarna verwijderen2
  • 0 Het Afwerken/dresseren:- Schik de Sint-Jacobsvruchten afwisselend met de witte pensen op een bord- Breng de sjalotjes aan op de witte pensen- Overgiet de sjalotjes met de boter die gebruikt werd om de Sint-Jacobsvruchten te bakken- Leg de verse bieslook op de sjalotjes- Werk af met een pluim butternut pompoen

Sint-Jacobsvruchten met witte pens is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Krokantjes met zwarte pens
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
20 min Snack
Bekijk recept
Parmentier met pens, appels en noten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept