1 Was en droog de fillets en de zalm, snij de verse zalm in fijne sneedjes, dat gaat gemakkelijk als je hem een half uurtje in de diepvries legt, Leg de fillets met de velkant omhoog, leg op elke fillet twee sneedjes zalm, strooi er gesnipperde dille op en rol de fillets op, steek ze vast met een houten prikker.
2 Leg schijfjes citroen op de bodem van een stoommandje, leg daar de visrolletjes op, breng de wijn aan de kook met het laurierblad en de peperkorrels, stoom de vis een tiental minuten boven de wijn.
3 Voor de saus:
4 Kook de wijn met de gesnipperde sjalot voor de helft in, zeef de wijn, klop de room en de eidooiers eronder en verwarm tot de saus licht begint te dikken,LAAT ZEKER NIET KOKEN!!
5 Breng een spiegel saus op de verwarmde borden, leg er de tongrolletjes op , versier met een lepeltje zalmeitjes en een plukje groen.