Gebakken zalm met saffraansaus en komijnworteltjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui fijn. Schil de wortelen en laat een klein stukje van de groene steel er aan zitten. Hak de groene kruiden fijn.
  • 2
    Voorbereiding
    :
  • 3 Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan.
  • 4 Kook de wortelen in een pan met water en zout in ca. 10 minuten gaar en bereid de rijst in een andere pan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • 5 Fruit intussen in een steelpan met 1 eetlepel boter de ui. Voeg de wijn, saffraan en honing toe en laat de wijn op zacht vuur tot de helft inkoken. Schenk de kookroom erbij en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 6 Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de zalm in 6-8 minuten gaar. Giet de wortelen en de rijst af. Laat 1 eetlepel boter over de worteltjes smelten en strooi de komijnzaadjes erover.
  • 7 Schep de groene kruiden door de rijst. Verdeel de zalm over 4 borden en schep de saus erover. Serveer de komijnworteltjes en rijst erbij.

Gebakken zalm met saffraansaus en komijnworteltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis uit de oven met worteltjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis Uit De Oven Met Worteltjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept