1 Maak de marinade en tevens de saus voor de vis: meng de olijfolie met de fijngehakte spaanse pepers (zonder pitjes), de koriander, de 2 eetlepels geraspte gember, de sojasaus, de sesamolie, de gekneusde citroengrasstengels (in grove stukken van ongeveer 1-2 cm), de gehakte look, de zeste van de limoenen en het limoensap en de citroenmelisse. Breng op smaak met peper en zout en laat dat enkele uren op voorhand intrekken als je kan.
2 Kerf de vis in aan beide zijden, wijf goed de helft van je mengseltje in de vis en laat een uurtje afgedekt intrekken in de koelkast.
3 Wrijf de vis nadien droog, draai hem even in bloem met peper en zout en bak hem mooi goudbruin en krokant.
4 Wok terwijl je groentjes met verse gehakte gember, wat look en peper en zout.
5 Schep de groentjes in een bord, schik er je vis op en lepel er van de overgebleven saus over (haal de stengels citroengras eruit!).
6 Smakelijk!
Zeebaars op zijn thaïs met wokgroentjes is een recept van Solo Open Kitchen