Zeebaars op zijn thaïs met wokgroentjes

2
100 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de marinade en tevens de saus voor de vis: meng de olijfolie met de fijngehakte spaanse pepers (zonder pitjes), de koriander, de 2 eetlepels geraspte gember, de sojasaus, de sesamolie, de gekneusde citroengrasstengels (in grove stukken van ongeveer 1-2 cm), de gehakte look, de zeste van de limoenen en het limoensap en de citroenmelisse. Breng op smaak met peper en zout en laat dat enkele uren op voorhand intrekken als je kan.
  • 2 Kerf de vis in aan beide zijden, wijf goed de helft van je mengseltje in de vis en laat een uurtje afgedekt intrekken in de koelkast.
  • 3 Wrijf de vis nadien droog, draai hem even in bloem met peper en zout en bak hem mooi goudbruin en krokant.
  • 4 Wok terwijl je groentjes met verse gehakte gember, wat look en peper en zout.
  • 5 Schep de groentjes in een bord, schik er je vis op en lepel er van de overgebleven saus over (haal de stengels citroengras eruit!).
  • 6 Smakelijk!

Zeebaars op zijn thaïs met wokgroentjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm met wokgroentjes en tomatensaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
tong-zalmrolletjes met wokgroentjes en currysaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde kip met wokgroentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokvis met wokgroentjes
0 min
Bekijk recept

Tartaar van zeebaars
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept