Oesters gegratineerd met tomaat

12
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden, met een (oester)mes de schelpen open te wrikken en de sluitspier door te snijden.
  • 2 Schenk het vocht uit de schelpen met oesters en leg de schelpen met de oesters op een bakplaat.
  • 3 Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Verdeel de tomaat en bieslook over de schelpen.
  • 4 Klop de slagroom halfstijf met de geraspte kaas en schep de room in de oesters.
  • 5 Schuif de bakplaat 10 cm onder een hete grill en laat de oesters in enkele minuten licht kleuren en gaar worden.

Oesters gegratineerd met tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept