2 Laat de visvinkjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
3 Verdeel de broccoli in roosjes.
4 Snij de kerstomaten in
2
5Voorbereiding :
6 Verwarm de oven voor op 180°C.
7 Stoom of kook de broccoliroosjes 7 à 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
8 Verhit intussen de olijfolie in een pan. Bak de visvinkjes enkele min. aan beide kanten mooi bruin (maar niet gaar).
9 Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Meng goed en laat even bakken op een zacht vuurtje. Voeg de koude melk toe en blijf roeren tot de saus mooi bindt. Laat even doorkoken op een hoog vuur.1
0 Haal de kookpot van het vuur en voeg de helft van de kaas toe. Kruid met peper en zout.1
1 Leg de visvinkjes in een ovenschotel en overgiet met de kaassaus. Leg er de gehalveerde kerstomaten tussen, met de snijkant naar boven. Bestrooi met de rest van de kaas.1
2 Zet de ovenschotel 30 min. in de voorverwarmde oven tot de vis gaar is en de kaas mooi gegratineerd is.1
3 Serveer met gekookte aardappelen, rijst of pasta.