2 Laat de bevroren zalmfilets oppervlakkig ontdooien.
3 Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.
4 Snij de rapen in 4 en daarna in dunne plakjes en 1/2 cm dik.
5 Snij de venkel in 4 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.
6Voorbereiding :
7 Verwarm de oven voor op 200°C.
8 Verhit 2 eetl olijfolie in een pan. Bak de venkel en de rapen 2 min al roerend.
9 Bestrooi de groenten met de suiker. Overgiet met de appelazijn en bouillon en voeg het laurierblaadje toe. Laat 25 min stoven op een zacht vuurtje.1
0 Hak intussen de hazelnoten fijn. Meng de geitenkaas met de gesnipperde lente-uitjes, de gehakte hazelnoten en de helft van de gehakte peterselie.1
1 Strijk een ovenschotel in met 1 eetl olijfolie. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met geitenkaas. Leg ze in de ovenschotel en bak 15 min in de voorverwarmde oven.1
2 Kruid de gestoofde raap en venkel naar smaak met peper en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie.1
3 Serveer de zalmfilets met de gestoofde raap en venkel. Geef er krielaardappelen of rijst bij.
Zalm met geitenkaaskorstje en zoet groenteduo is een recept van Solo Open Kitchen