arroz de peixe

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sudder de gesneden ui, knoflook en de helft van de koriander (inclusief steeltjes) 5 minuten in olie op gematigd vuur tot ui glazig is. Dan de tomaat in stukjes erbij en het glas witte wijn.
  • 2 In andere koekenpan de stukjes kip, bestrooid met de zoete paprika beetje aanbraden, niet te hard + peper en zout.
  • 3 In de eerste pan nu de bouillonblokjes + een flink glas water. Zodra dit kookt de rijst erbij doen en dan de kip erbovenop leggen. Vuur laag draaien en de rijst garen, zorg dat het nat blijft! Dit duurt ongeveer 20 minuten. In de laatste 10 minuten de vis en de rest van de koriander (nu alleen de blaadjes) er bovenop leggen. Er moet steeds een laagje van een halve centimeter water boven de rijst blijven staan, anders aanvullen met nog wat witte wijn. Ook in die laatste 10 minuten de garnalen snel bakken in aparte pan en dan ook erbovenop doen.
  • 4 Serveren met eventueel stukje stokbrood. Het geheel moet flink nat gebleven zijn. Eet smakelijk!

arroz de peixe is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Moqueca De Peixe E Camar?o
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caldeirada De Peixe
30-60 min -
Bekijk recept

Arroz con pollo
Bekijk recept
Arroz tapado
30 min-
Bekijk recept
Arroz a la cubana
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk)
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept