Witte vis uit de oven

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zullen we weer eens vis eten? We eten te weinig vis. Wel begrijpelijk want vis is soms stevig aan de prijs. Kies ondanks dat toch een goede kwaliteit en geen onduidelijke gekweekte soorten. De diepvries wil ook nog weleens uitkomst bieden.
  • 2 Vis uit de oven. Makkelijk, gezond en heerlijk. En volop variatie mogelijk. Laten we beginnen met de basis.
  • 3 Niets anders dan een ovenschaal goed invetten met olie, dun laagje groente op de bodem, moten witte vis erop, wat schijfjes citroen, glaasje witte wijn erbij en nog wat olie eroverheen druppelen.
  • 4 Afdekken met aluminiumfolie en 20 minuten in de oven op 180 graden. Klaar ben je.
  • 5 Maar het kan nog lekkerder door er verse kruiden tussen te stoppen en overheen te strooien. Verse tijm, rozemarijn, peterselie.
  • 6 Groente onder de vis kan van alles zijn. Tomaten, in dunne plakken gesneden venkel, courgette of plakjes citroen.
  • 7 Eigenlijk vind ik de simpelste variant het lekkerst. Alleen verse kruiden, tomaat en citroen. En uiteraard de witte wijn en de olie.
  • 8 Heerlijk met Franse wortelen en gekookte aardappelen. Het vocht uit de vis over de aardappelen en dan mag je ze prakken. Dat mag.
  • 9 Lekker hele sterke mosterd op tafel voor de liefhebbers.1
  • 0 BRON Culinette .nl

Witte vis uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept