Thaise tonijnburgertjes met frisse

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Als voorgerechtje of aperitiefhapje.
  • 2 Laat de blikjes tonijn in een vergiet uitlekken, maar vang ca. 3 el van de olie op.
  • 3 Maak de tonijn in een kom met een vork fijn en mengsel er het ei, de bloem, het limoenraspsel en de helft van de koriander door.
  • 4 BRON: Vriendin .nl
  • 5 Voeg ook wat peper toe.
  • 6 Vorm van het mengsel 8 balletjes.
  • 7 Duw de balletjes iets platter en wentel ze door de bloem.
  • 8 Leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 9 Schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.1
  • 0 Meng de komkommer met het limoensap, de munt, de resterende koriander en eventueel de chilipeper.1
  • 1 Breng de salade op smaak met zout en peper.1
  • 2 Verwarm in een ruime koekenpan de achtergehouden olie en bak de tonijnkoekjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin.1
  • 3 Verdeel ze over borden en leg er wat van de komkommersla bij.

Thaise tonijnburgertjes met frisse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept