1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Fruit de knoflook een minuut mee en voeg tomatenpuree en tomaten toe. Bak dit heel even om en blus dan af met de wijn. Voeg de laurier en tijm toe, laat aan de kook komen en circa 10 minuten zachtjes pruttelen. De saus kan ruim van tevoren worden ge- maakt en mag afkoelen.
2 Verdeel de mosselen en vis over de pannetjes en verdeel de saus erover. Zet de pannetjes afgesloten op de barbecue en laat ze in circa 10 minuten gaar stomen. Bestrooi met peterselie. Lekker met knoflookbrood en een gemengde salade.
3 Tips:
4 Kies bij de bereiding een wijn, die ook geschikt is om bij dit gerecht te drinken.
5 Spoel mosselen goed schoon onder de koude kraan, voordat je ze gaat gebruiken. Gooi de exemplaren die kapot zijn of niet ‘zeefris’ ruiken weg. Check ook of alle mosselen dicht zijn, alleen die zijn eetbaar. Als je op een openstaande mossel tikt en deze sluit, heb je ook een goed exemplaar te pakken. Gooi hem anders weg.
6 BRON Boodschappen magazine
Mosselpannetjes met zalm van de BBQ is een recept van Solo Open Kitchen