Garnalen met tomaat en basilicum

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de basilicum en de ui fijn en voeg wat zout en de Bertolli Extra Vergine olijfolie toe.
  • 2 Blancheer de tomaten. Pel en snij ze in stukjes. Gril de paprika. Verwijder de stukjes zwarte schil en snij de rest in stukjes.
  • 3 Breng 750 ml water aan de kook en voeg er de wijn en het laurierblad aan toe. Doe vervolgens de garnalen erbij en pocheer ze 2 tot 3 minuten. Afgieten.
  • 4 Pel de garnalen.
  • 5 Voeg de tomatenpulp en de stukjes gegrilde paprika bij de basilicum en ui. Laat 15 minuten op een laag vuurtje sudderen.
  • 6 Schik de garnalen op 4 kleine borden en giet er de groentesaus over.
  • 7 Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood

Garnalen met tomaat en basilicum is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept