Orecchiette met broccoli en schelpjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de schelpen – vraag of bestel vooraf bij uw visboer (strandgapers, tapijtschelpen…) – onder koud water in een vergiet een minuut of zo, zelfs al zijn ze al gewassen.
  • 2 Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de tomaat in stukjes. Hak de peterselie en sjalotjes fijn. Breng voldoende water aan de kook met wat zout, en kook er de pasta en broccoli in tot beide bijtgaar zijn.
  • 3 Spoel de schelpen – vongole, gooi ze samen met de witte wijn in een pan, zet het deksel op de pan en verhit tot de schelpjes opengaan. Haal de vruchten uit de schelpen en zeef het vocht uit de pan.
  • 4 Sauteer de sjalotten in een pan in de Bertolli Extra Vergine olijfolie. Voeg er de afgegoten pasta en broccoli, tomaten en peterselie aan toe en warm nog eens 2 minuten goed door. Giet het gezeefde kookvocht over dit alles en kruid af met zout en peper.

Orecchiette met broccoli en schelpjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept
Schelpjes met ansjovis & rozijnen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Orecchiette alle cime di rapa (pasta met Italiaanse broccoli)
30 min-
Bekijk recept
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Orecchiette con frutti di mare (pasta met zeevruchten)
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Knapperige quinoa ontbijtsalade
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept