Traditionele mosselsoep

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schrob en spoel de mosselen grondig en gooi de geopende mosselen weg. Giet ze in een ruime kookpan en giet de wijn er overheen. Doe het deksel op de pan en zet deze op een hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud ze een paar keer door elkaar.
  • 2 Haal ongeveer de helft van de mosselen uit hun schelp. Hak de peterselie fijn, pel de tomaten en snij ze in stukken. Zeef het kookvocht van de mosselen en hou dit apart.
  • 3 Bak de knoflook kort in de Bertolli Extra Vergine olijfolie in een pan en voeg er vervolgens de mosselen, tomaten, wat kookvocht en flink wat peper aan toe.
  • 4 Kook nog 3 tot 4 minuten door en dien onmiddellijk op.
  • 5 Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Traditionele mosselsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildzwijn burger
Bekijk recept
Gnocchi met vleessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept