grietfilets met asperges

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en breek de harde uiteinden eraf. Kook de schillen en de afgebroken stukken 20 minuten in 1,5 liter water, en zeef het kookvocht. Kook de asperges 8 à 10 minuten in dit vocht, giet af en hou ze warm. Breng de witte wijn aan de kook met de peperkorrels en de sjalot. Laat koken zonder deksel, tot er nog maar enkele eetlepels vocht overblijven. Laat afkoelen. Klop de eierdooiers met het vocht tot schuim op een zacht vuurtje. Hou wat boter apart en snijd de rest in stukjes. Voeg ze al kloppend toe aan de eierdooiers. Zeef de saus en hou warm. Bestrooi de vis met bloem, peper en zout. Bak kort aan beide kanten in een mengsel van de overgebleven boter en wat olie. Schik de asperges op het bord en leg de vis erbovenop. Serveer met de kruidige mousselinesaus.
  • 2 Vervang de griet al naargelang het seizoen door pladijs, zeetong, tarbot of tongschar. .
  • 3 .

grietfilets met asperges is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Grietfilets met bloemkool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grietfilets Met Zalmmousse En Courgette-Roomsaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Grietfilet met gebakken appel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griet in bladerdeeg met spinazie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept