Zoek
GEGRILDE TONIJN met COURGETTE en BASILICUMBOTER
2
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 verse tonijnmoten van 150 gram
50 gram zachte roomboter
3 eetl verse basilicum
1 tn knoflook
1 theel balsamico-azijn
1 courgette
6 zwarte olijven zonder pit
zout en peper
Bereiding
1
Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen.
2
Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de basilicum toe in stukjes
3
Laat dit mengsel afkoelen en roer de rest van de boter met de balsamicoazijn erdoor.
4
Schep het botermengsel op een stuk aluminiumfolie en rol het op tot een worstje. Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
5
Snijd de courgette in kleine blokjes en de olijven in vieren.
6
Snijd de basilicumboter in plakjes van ongeveer 1 cm. Smelt 1 plakje van deze boter in een pan en schep de courgetteblokjes en olijven erdoor.
7
Voeg zout en peper toe en smoor de courgette afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
8
Verwarm de grilpan voor,en gril de moten tonijn aan iedere kant een halve minuut het moet vanbinnen nog mooi rood zijn.
9
. 1
0
Schep de gesmoorde courgette op twee warme borden. 1
1
Leg de tonijn erop en leg op elke moot 2 plakjes basilicumboter.1
2
Lekker met pasta. 1
3
.
GEGRILDE TONIJN met COURGETTE en BASILICUMBOTER is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaten-basilicumboter
45 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Stokbrood met basilicumboter
15 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Biefstukken met basilicumboter en sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Basilicumboter
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min
Nagerecht
Bekijk recept