GEGRILDE TONIJN met COURGETTE en BASILICUMBOTER

2
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen.
  • 2 Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de basilicum toe in stukjes
  • 3 Laat dit mengsel afkoelen en roer de rest van de boter met de balsamicoazijn erdoor.
  • 4 Schep het botermengsel op een stuk aluminiumfolie en rol het op tot een worstje. Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
  • 5 Snijd de courgette in kleine blokjes en de olijven in vieren.
  • 6 Snijd de basilicumboter in plakjes van ongeveer 1 cm. Smelt 1 plakje van deze boter in een pan en schep de courgetteblokjes en olijven erdoor.
  • 7 Voeg zout en peper toe en smoor de courgette afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
  • 8 Verwarm de grilpan voor,en gril de moten tonijn aan iedere kant een halve minuut het moet vanbinnen nog mooi rood zijn.
  • 9 . 1
  • 0 Schep de gesmoorde courgette op twee warme borden. 1
  • 1 Leg de tonijn erop en leg op elke moot 2 plakjes basilicumboter.1
  • 2 Lekker met pasta. 1
  • 3 .

GEGRILDE TONIJN met COURGETTE en BASILICUMBOTER is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaten-basilicumboter
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stokbrood met basilicumboter
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Biefstukken met basilicumboter en sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Basilicumboter
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept