1 Viennoise beslag : zachte boter mengen met paneermeel , gemalen kaas en tijm , uitrollen tussen bakpapier en laten opstijven in koelkast
2 Fruit de gesnipperde ui in olijfolie, doe er de tomatenblokjes en gesnipperde look bij. Laat op een heet vuur inkoken tot het water van de tometen verdampt is. Kruid met pezo
3 Hak de champignons in schijfjes , fruit de gesnipperde sjalot en doe er de champignons bij . Laat kort bakken op een hevig vuur. Kruid met pezo.
4 Snijd het witloof in lange julienne. Stoof dit in boter en schenk er een scheutje port bij. Kruid met pezo & nootmuskaat.
5 Saus : Visbouillon laten inkoken met witte wijn en gesnipperde sjalot. Room toevoegen en verder laten inkoken. Eventueel binden . Afwerken met vlokjes koude boter. Meng er op het laatste moment de gesnipperde basilicum door.
6 Schik het wiltloof in een ovenschotel , leg er de visfilets op . Kruid met pezo . Schep op de visfilets een lepel tomaten en champignons dek af met het beslag. Zet +/- 10 min in de oven op 200°C
7 Schik alles op een bord en lepel er basilicumsaus bij en werk af met blaadje basilicum
Viennoise van vis met witloof en basilicumsaus is een recept van Solo Open Kitchen