1 Pluk de gerookte makreel schoon en let er goed op, dat er geen graatjes inzitten, want dat eet niet prettig, het moet een lekker, smeuïg geheel worden.
2 Prak 200 gram van de makreel fijn en roer er de crème fraîche, sambal ,ketjap, fijn gesnipperde sjalot en bosuitjes door en.... voilà ......klaar is je hitsige makreelsalade.
3 Trek mooie streepjes met een vork en strooi er ter garnering wat bosuitjes over.
4 Het lijkt misschien veel een hele eetlepel sambal, maar als de salade klaar is, merk je bij het proeven, dat de salade slechts licht pittig is, hoewel de titel van dit recept anders doet vermoeden, maar dat is een grote misleiding. Ik vind het gewoon een leuke benaming voor dit recept.
5 Deze salade was een onderdeel van een hapjesbuffet, dat ik serveerde voor mijn gasten en deze salade vond gretig aftrek.
6 Heerlijk met zelfgemaakte toastjes van bruin stokbrood.
7 Ook lekker op de boterham of als vulling in een wrap.