1Kook de aardappelen in een bodempje water met zout gaar.
2
2Smelt intussen in een koekenpan de boter en bak de prei in 5 minuten zacht, zonder te kleuren. Laat de roomkaas op laag vuur in de prei smelten. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel de prei over de ovenschaal en leg er de vis* in. *Ook koolvis-, pangasius- en tilapiafilets zijn geschikt
3
3Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht (melk of room kan ook) tot een smeuïge puree.
4
4Schep de puree op de vis in de ovenschaal en strijk met een natte lepel glad. Trek met een vork een mooi patroon in de puree. Bestrijk met een dun laagje gesmolten boter. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten mooi bruin.
5 ’Onder een krokant dakje aardappelpuree gaat romige prei met sappige vis schuil.’