1 Hak de paprika fijn. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd een paar sprietjes bieslook in 4 stukjes. Knip de rest van de bieslook fijn. Snijd de zalm in 12 stukjes.
2 Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de paprika 1 min. Voeg ½ l water, het citroensap, de gerapte citroenschil, het ½ Bouillonketeltje, de suiker en de paprika toe en breng het al roerende aan de kook.
3 Leg de zalm in een diepe schaal. Schenk de hete marinade erover en laat het geheel afkoelen. Voeg de fijngeknipte bieslook toe en marineer de zalm in de koelkast: minimaal 1 uur, maximaal 24 uur.
4 Leg de stukjes zalm op 12 ‘apero’lepels of minischaaltjes, schep er een beetje van de marinade over en leg op elk 2 stukjes bieslook.
Gemarineerde zalm met paprika en bieslook is een recept van Solo Open Kitchen