1 Pel en pers de knoflook. Maak de lente-ui schoon en snijd deze in schuine stukjes.
2 Doe de garnalen samen met de knoflook, lente-uitjes, twee eetlepels Bertolli vloeibaar en 2 koffielepels bouillon van het keteltje in een schaal. Goed doorroeren en de marinade 5 tot 10 minuten laten intrekken.
3 Verwarm 1 eetlepelsl Bertolli vloeibaar en bak hierin de courgette 1 minuut. Voeg de ongekookte risottorijst toe en bak de rijst kort mee. Blus af met de wijn. Voeg de rest van het bouillonketeltje en 300 ml water toe en de oregano. Breng het geheel roerend aan de kook en laat het zachtjes doorkoken, onder af en toe doorroeren, totdat bijna alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is.
4 Voeg een minuut voor het einde de gemarineerde garnalen en lente-uitjes toe en warm ze even mee.
Risotto met grote garnalen en courgette is een recept van Solo Open Kitchen