1 Maak 1, 5 l hete bouillon van 3 bouillonketeltjes.
2 Snijd de visfilets in de lengte doormidden, tot filets van ongeveer 15 cm lang. Bestrooi de filets met zout, peper en de blaadjes van 4 takjes tijm. Sprenkel er een beetje citroensap over.
3 Maak een selderijstengel schoon en snijd deze in stukjes iets groter dan een lucifer. Rol elke filet op met een paar stukjes selderij en zet vast met een cocktailprikker.
4 Maak de paprika’s schoon en halveer ze. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Leg de paprika’s op de bakplaat met de bolle kant naar boven en plaats de paprika’s op enige afstand van de grill (2e richel). Wacht tot de paprikaschil zwartgeblakerd is. Haal de paprika’s uit de oven en doe ze in een afgedekte schaal. Laat afkoelen.
5 Verwijder de velletjes van de paprika’s, snijd de paprika’s in stukjes. Bewaar 4 stukjes paprika apart.
6 Pel en snipper de knoflook. Verhit in een pan 2 el olijfolie en zet de knoflook licht aan. Voeg de paprikastukjes en de blaadjes van 4 takjes tijm toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree, een half bouillonketeltje en 150 ml water toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, wacht enkele minuten en pureer de saus glad met staafmixer of blender. Laat de saus afkoelen. Bewaar de afgekoelde saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
7 Breng de polenta met 850 ml bouillon aan de kook met het deksel schuin op de pan. Zet het vuur laag zodra de polenta kookt. Roer elke 3-4 minuten de polenta stevig door een maak eventuele klontjes fijn. Kook de polenta zo in 20 minuten gaar.
8 Giet de polenta op een bord en plaats er een tweede bord (als deksel) overheen. Laat afkoelen en bewaar de afgekoelde polenta tot gebruik in de koelkast.
9 Breng 500 ml groentebouillon aan de kook. Maak de overgebleven selderij schoon en snijd deze in dunne reepjes en blancheer deze 1 minuut in de kokende bouillon. Schep de selderijreepjes eruit met een schuimspaan en laat afkoelen. 1
0 Breng de bouillon weer aan de kook en plaats een hittebestendig vergiet, zeef of stoommandje op de pan. Leg de visrolletjes in het stoommandje en draai het vuur halfhoog. Stoom de vis in 15-20 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de rolletjes).1
1 Verwarm ondertussen zachtjes de gegrilde paprikasaus.1
2 Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan. Steek met behulp van een kookring of een glas 4 grote of 8 kleine rondjes uit de koude polenta. Bak de polentarondjes gedurende 5 minuten aan elke kant, tot ze door en door warm zijn en een lichtbruine kleur hebben.1
3 Meng de afgekoelde selderij met 2-3 eetlepels dressing.1
4 Maak de borden met in het midden een rondje selderijsalade. Leg daarop het gebakken polentarondje en plaats hierop de visrolletjes. Schep de gegrilde paprikasaus over de vis en garneer met de achtergehouden stukjes geroosterde paprika.
Gestoomd rolletje van pangasius met gegrilde is een recept van Solo Open Kitchen