Vispakketjes met venkel en citroen

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd elke venkelknol in 6 partjes en houd het fijne groen apart. Halveer de citroen. Pers 1 helft uit en snijd de andere in partjes.
  • 3 Verwarm de margarine in een steelpan. Wentel de venkel erdoor, voeg het citroensap, 400 ml heet water en het Knorr Bouillonketeltje Vis toe en roer tot het is opgelost. Kook de venkel gedurende 10 minuten. Schep de venkelpartjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Bewaar het kookvocht.
  • 4 Verdeel de venkel, vis en gamba's over 4 velletjes vetvrij papier of aluminiumfolie. Vouw er pakketjes van. Leg de pakketjes op een bakplaat. Laat de vis in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden.
  • 5 Meet ondertussen 100 ml van het kookvocht af en meng het in een pannetje met de slagroom. Kook tot het sausje wat dikker wordt.
  • 6 Schenk de saus in een kannetje. Leg de pakketjes op 4 borden, maar maak ze pas aan tafel open. Schenk er dan een beetje saus bij en strooi er wat van het fijne venkelgroen over. Geef de citroenpartjes erbij.

Vispakketjes met venkel en citroen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vispakketjes
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept