2 Schil de aardappelen, schaaf ze in dunne plakjes, zet ze op in een laagje koud water, breng aan de kook en kook gedurende 4 à 5 minuten. Giet af.
3 Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes. Schil en snipper de knoflook. Snijd de verse en de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
4 Verhit 2 el van de olie van de gedroogde tomaten in een hoge koekenpan en bak de lente-uitjes, de knoflook, de spinazie en de tomaten gedurende 3 minuten. Voeg peper en zout toe naar smaak.
5 Maak 4 'torentjes' op een met bakpapier bedekte bakplaat: vorm 4 ronde bodempjes van de plakjes aardappel met een diameter van ca. 10 cm. Verdeel het spinaziemengsel er gelijkmatig over. Leg de zalm en gamba's op de spinazie. Rol de tongfilets op en leg ze half op de zalm en gamba's. Besprenkel met 1 el olie van de gedroogde tomaten. Laat de ’torentjes’ in ca. 15 minuten gaar worden in de hete oven.
6 Maak de kreeftensaus met de slagroom volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7 Zet de torentjes met behulp van een dunne platte schep of spatel op 4 warme borden, schep er een lepel saus over. Geef de rest van de saus er apart bij.
Vis- en gambatorentjes met aardappel en spinazie is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)