Roergebakken asperges met gamba's

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225°C.
  • 2 Boen de aardappels schoon onder de koude kraan. Pak ze elk in een velletje aluminiumfolie. Pof ze in de hete oven in 60-70 min. gaar.
  • 3 Schil de witte asperges (groene alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in sneetjes van ca. 1 cm dikte.
  • 4 Verwarm (ca. 10 min. voordat de aardappels klaar zijn) de vloeibare margarine in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur. Voeg de gamba's, het paprikapoeder, de cayennepeper en zout naar smaak toe en roerbak nog 4 min. Schep er 1 el dille door.
  • 5 Bereid ondertussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de dille erdoor.
  • 6 Haal de aardappelen uit de oven. Verwijder het folie. Halveer ze, maak met een vork het kruim een beetje los.
  • 7 Verdeel de asperges met gamba's over 4 warme borden en leg de aardappeltjes ernaast. Schep de saus over de asperges met gamba's.

Roergebakken asperges met gamba's is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept