2 Boen de aardappels schoon onder de koude kraan. Pak ze elk in een velletje aluminiumfolie. Pof ze in de hete oven in 60-70 min. gaar.
3 Schil de witte asperges (groene alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in sneetjes van ca. 1 cm dikte.
4 Verwarm (ca. 10 min. voordat de aardappels klaar zijn) de vloeibare margarine in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur. Voeg de gamba's, het paprikapoeder, de cayennepeper en zout naar smaak toe en roerbak nog 4 min. Schep er 1 el dille door.
5 Bereid ondertussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de dille erdoor.
6 Haal de aardappelen uit de oven. Verwijder het folie. Halveer ze, maak met een vork het kruim een beetje los.
7 Verdeel de asperges met gamba's over 4 warme borden en leg de aardappeltjes ernaast. Schep de saus over de asperges met gamba's.
Roergebakken asperges met gamba's is een recept van Solo Open Kitchen