1 Snijd de paprika's in ringen. Pel en snijd de ui in ringen en de knoflook in plakjes. Snijd de vis in stukjes van ca. 3 cm.
2 Meng de saffraan in een heel klein schaaltje met 1 el lauw water.
3 Verwarm de vloeibare margarine in een steel- of paellapan. Bak hierin de paprika en ui 4 min. Bak dan de knoflook 1 min. mee. Schep de rijst, de saffraan en peper naar smaak erdoor. Schenk er 750 ml kokend water bij. Voeg de bouillonketeltjes toe en roer tot deze zijn opgelost. Strooi de doperwtjes erover. Laat de paella op een laag vuur in ca. 20 min. gaar worden. Niet roeren! Leg na 10 minuten de stukjes visfilet en de gamba’s op de paella en druk ze een beetje in de rijst. Voeg als de rijst al droog is maar nog niet helemaal gaar wat kokend water toe.
4 Schep de paella op 4 warme borden.
Paella met paprika en grote garnalen is een recept van Solo Open Kitchen