1 Maak een glad beslag van de bloem, het ei, 175 ml melk, een snufje zout en ½ el vloeibare margarine.
2 Was de citroen met warm water. Rasp de schil. Snijd de zalm in heel kleine stukjes en meng ze met de citroenrasp. Knijp er ca. 1 tl citroensap over uit (gebruik de rest van de citroen voor wat anders).
3 Bereid het halve zakje saus met 100 ml melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de room erdoor en voeg naar smaak peper toe. Bewaar de saus van het vuur af terwijl de flensjes worden gebakken (zo nu en dan roeren om te voorkomen dat er een vel op komt).
4 Verhit een koekenpan, voeg een beetje vloeibare margarine toe, schep 4 el beslag naast elkaar in de pan en bak de 4 miniflensjes om en om bruin. Leg ze op een warm bord en dek ze af met aluminiumfolie en een schone doek. Bak nog 8 mini-flensjes op dezelfde wijze*.
5 Verwarm de saus nog even goed door, roer de zalm en de helft van de peterselie erdoor.
6 Leg 12 lepels (en/of vorken) op een schaaltje. Leg op elk een mini-flensje en schep er wat zalmcrème op. Bestrooi met de rest van de peterselie.
7 * Er kan wat beslag overblijven. Gebruik dat bijvoorbeeld voor een paar mini-dessertflensjes met poedersuiker en citroensap.
Miniflensjes met crème van gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen