Zoek
visserstaart
6
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 eieren
1 ui
10 peperkorrels
2 laurierbladeren
700 gr witte vis (kabeljauw zonder vel,tillapia,schelvis,wijting)
4 tlps gehakte peterselie
100 gr boter
60 gr bloem
125 gr gekookte gepelde garnalen
pezo
Bereiding
1
maak een puree van ongeveer 700 gr aardappelen,melk,boter,kruid met pezo.
2
eerst de puree maken,hij mag niet te dik zijn anders komt hij niet vloeiend uit de spuitzak
3
de eieren 10 min. laten koken
4
kookvocht voor de vis maken;ui schillen en in 4 delen,de melk in een pot gieten samen met de ui,laurierbladeren en de peperkorrels.
5
op het moment dat de melk kookt de pot van het vuur zetten en nog 10 min.laten trekken
6
de vis in stukken gesneden bij de melk voegen en in een gesloten pot 5 tot 10 min.zachtjes laten doorkoken(kookvocht bewaren)
7
de vis er uit de pot halen en in stukjes verdelen
8
de peterselie fijnhakken
9
saus;boter smelten en de bloem toevoegen,dan het kookvocht via een zeefbij de bloem gieten1
0
terug even latan doorkoken en op smaak brengen met pezo1
1
van het vuur nemen en de peterselier doorroeren1
2
oven op 180 * voorverwarmen1
3
in een vuurvaste schotel 1/3 van de saus gieten,verdeel de stukjes vis over de saus en dan de resterende saus over de vis gieten1
4
vervolgens de garnalen,en de in grove stukken ei verdelen1
5
de aardappelpuree in rozetten over de visschotel spuiten1
6
20-30 min. in de oven bakken tot de puree een bruin korstje krijgt
visserstaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker