Zacht gegaarde pladijs, risotto met rode paprika

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Fileer de vis en kuis de filets op. Snij in gelijke porties; ruid af met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en gaar deze in een oven van 85° C gedurende een 20-tal minuten.
  • 2
    - Snij het sjalotje fijn, stoof deze aan in olijfolie, voeg er de risotto rijst aan toe en laat eventjes meestoven. Bevochtig met de visfumet en zet er een deksel op. Laat garen.
  • 3
    - Snij de helft van de paprika in brunoise en de andere helft in grovere stukken. Stoof de grote stukken aan in olijfolie met een sjalotje en enkele teentjes look. Laat volledig zacht worden. Mix de paprika en kruid deze af met peper en zout.
  • 4
    - Werk de risotto af met de kaas, fijn gesneden bieslook en enkele lepels rode paprika compote. Kruid af.
  • 5
    - Kook voor de saus de visfumet en de witte wijn in met een sjalotje en de chorizo. Voeg er de room aan toe en laat inkoken tot sausdikte. Zeef de saus, voeg er enkele lepels rode paprika compote aan toe en mix deze luchtig. Werk af met bieslook.
  • 6
    - Schik op bord.

Zacht gegaarde pladijs, risotto met rode paprika is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept